Fără categorie

Ce este sticla de confidențialitate comutabilă și este potrivit pentru proiectul dvs.?

Când sticla a fost folosită pentru prima dată pentru ferestre acum două mii de ani, a prezentat dilema modului de a echilibra intimitatea cu fluxul de lumină neobstrucționat. Soluțiile de-a lungul mileniilor au inclus tratamente pentru ferestre de toate tipurile, inclusiv perdele, jaluzele și obloane. Acum, datorită progreselor tehnologice, sticla de confidențialitate comutabilă este soluția ideală.

Ce este sticla de confidențialitate comutabilă?
De asemenea, denumită Smart Glass sau Light Control Glass (LCG®), tehnologia Switchable Privacy Glass schimbă sticla de la transparent la opac cu clapeta unui comutator sau cu robinetul unei aplicații, creând un spațiu dinamic care poate fi deschis sau privat într-o problemă de secunde. Este utilizat cu entuziasm de arhitecți și designeri de interior într-un număr din ce în ce mai mare de setări, inclusiv birouri, case, hoteluri, magazine cu amănuntul și unități de îngrijire a sănătății, datorită esteticii sale elegante, versatilității și eficienței energetice.

Sticlă de confidențialitate comutabilă pentru birouri
Sticlă de confidențialitate comutabilă pentru case de lux
Sticlă de confidențialitate comutabilă pentru hoteluri
Sticlă de confidențialitate comutabilă pentru magazinele de vânzare cu amănuntul
Sticlă de confidențialitate comutabilă pentru spitale

Cum funcționează sticla de confidențialitate comutabilă?
Sticla de confidențialitate comutabilă (sau LCG® așa cum o numim noi) este realizată utilizând o formulare de cristale lichide între două foi de plastic flexibil acoperite cu un film lichid conductiv. Apoi este vindecat prin UV, un proces în care lumina ultravioletă este utilizată pentru a întări lichidul provocând o reacție fotochimică. Apoi, filmul este laminat sau adaptat pe sticlă sau alte materiale transparente, rezultând LCG®.

Odată formulată, tehnologia modifică cantitatea de lumină transmisă prin sticlă, astfel încât să pară transparentă, translucidă sau opacă. Folosește un curent electric de joasă tensiune și un strat încorporat de particule de cristal lichid (LC). Când curentul este pornit, moleculele de cristal lichid formează un model aliniat care face sticla transparentă pe măsură ce lumina trece cu ușurință. Când este oprită, acele molecule revin la un model aleatoriu, determinând lumina să difuzeze și sticla să devină opacă. Ca urmare, sticla își schimbă aspectul în câteva secunde, transformând instantaneu un spațiu dintr-un cadru intim într-o atmosferă mai deschisă la cerere.

O altă caracteristică convenabilă a tehnologiei este că, pe măsură ce tensiunea scade și filmul începe să se oprească, pot fi atinse niveluri variate de opacitate, ceea ce îl face ideal atât pentru umbrire dinamică, cât și pentru intimitate.

Concluzie: Merită merită sticla de confidențialitate comutabilă?
Sticla de confidențialitate comutabilă oferă versatilitate incredibilă proiectelor de arhitectură și design interior cu capacitatea sa de a transforma ferestrele, ușile, pereții interiori și pereții despărțitori în declarații de design dinamic, oferind în același timp lumină și intimitate la cerere.

Deși este de obicei mai scump decât sticla obișnuită, pe termen lung este rentabil datorită economiilor de curățare, consum de energie și design. De asemenea, este extraordinar de versatil și ideal pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv:

 1. Birouri
  Birourile sunt medii în care atât intimitatea, cât și lumina sunt esențiale. Sticla de confidențialitate comutabilă oferă nenumărate oportunități arhitecților și designerilor de a crea un aspect modern și curat, oferind în același timp opțiunea de confidențialitate. Utilizarea acestuia poate maximiza suprafața pătrată și poate actualiza spațiile de birou pentru a obține un nivel mai ridicat de funcționalitate și confort. Un beneficiu suplimentar este acela că asigură că angajații nu se simt ca și cum ar fi într-un tanc de pește, ci pot lucra în privat atunci când este necesar. Sticla permite luminii naturale să pătrundă profund într-un spațiu, despre care se știe că stimulează productivitatea, moralul și starea de bine fizică și psihologică.
 2. Rezidențiale
  Birourile sunt medii în care atât intimitatea, cât și lumina sunt esențiale. Glass Glass comutabil oferă nenumărate oportunități arhitecților și designerilor de a crea un aspect modern și curat, oferind în același timp opțiunea de confidențialitate. Utilizarea acestuia poate maximiza suprafața pătrată și poate actualiza spațiile de birou pentru a obține un nivel mai ridicat de funcționalitate și confort. Un beneficiu suplimentar este acela că asigură că angajații nu se simt ca și cum ar fi într-un tanc de pește, ci pot lucra în privat atunci când este necesar. Sticla permite luminii naturale să pătrundă profund într-un spațiu, despre care se știe că stimulează productivitatea, moralul și starea de bine fizică și psihologică.
 3. Ospitalitate
  Pentru o senzație de spațiu maximizat, dulapurile de baie comutabile din sticlă de confidențialitate sunt ideale. Tehnologia comutabilă poate fi utilizată ca o partiție între baia și zonele de dormit ale unei camere de oaspeți, făcând camera să pară mai mare și oferind oaspeților opțiunea de intimitate prin simpla apăsare a unui buton. Permite, de asemenea, lumină naturală în zone care se bazează în mod normal exclusiv pe surse artificiale. Este, de asemenea, o soluție excelentă pentru cabine de duș, oferind băii iluzia de a fi mai mare, oferind opțiuni de confidențialitate și eliminând nevoia de perdele de duș, care necesită curățare și înlocuire în mod regulat.
 4. Comerț cu amănuntul
  Utilizările sticlei de confidențialitate comutabile în spațiile comerciale sunt nelimitate. Aceasta

poate fi folosit pentru a crea afișaje digitale dinamice care pot deveni transparente pentru utilizarea optimă a vitrinelor magazinului. Permite lumina zilei abundentă, menținând în același timp căldura soarelui, ceea ce aduce beneficii atât clienților, cât și angajaților. Poate fi folosit chiar și pentru panourile ușilor de dressing care devin opace atunci când camera este ocupată, precum și în cabinele de baie și ca pereți despărțitori.

 1. Îngrijirea sănătății
  Sticla de confidențialitate comutabilă are capacitatea de a respecta standardele stricte de igienă, vizibilitate și confidențialitate din unitățile de sănătate. Poate înlocui perdelele tradiționale, oferind în același timp o intimitate discreționară, permițând personalului să monitorizeze pacienții de la distanță, fără a fi nevoie să intre în camere. Perdelele împiedică vizibilitatea și transportă agenți patogeni transmisi de spital, necesitând îndepărtarea, curățarea și înlocuirea constantă. Sticla, pe de altă parte, este ușor de curățat și igienizat.

Sticla inteligentă are și alte beneficii în mediul spitalicesc. Îmbunătățește experiența pacientului cu calitățile sale de amortizare a sunetului, reducând zgomotele deranjante de la alți pacienți. Poate ajuta la eliminarea sentimentului lor de izolare, permițându-le să se simtă mai în siguranță prin contactul vizual cu personalul, oferind în același timp intimitate pentru odihnă și timp petrecut cu vizitatorii. Și, în cele din urmă, oferă o estetică plăcută fără a compromite siguranța.

Indiferent de industrie sau aplicație, este clar că sticla de confidențialitate comutabilă oferă o soluție dinamică de confidențialitate și lumină. Am parcurs un drum lung de când sticla a fost folosită pentru prima dată în ferestre, uși și pereți despărțitori. Este timpul să ne îndepărtăm de jaluzelele și perdelele învechite și să îmbrățișăm următoarea generație de sticlă.

Construiți sau proiectați un proiect care necesită o soluție contemporană de confidențialitate? Contactați astăzi experții Smart Glass de la EHUA pentru a răspunde la orice întrebări sau pentru a primi o ofertă.

1 thoughts on “Ce este sticla de confidențialitate comutabilă și este potrivit pentru proiectul dvs.?

 1. Popescu Iuliana spune:

  Buna ziua!
  Ma interesează și pe mine o folie inteligenta pentru geamul de la mansarda care are fora unui triunghi.
  Ce pret are pe mp?
  Multumesc pentru răspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *